Ευαγγελία Καπετανάκη

Με καταγωγή από τα Σφακιά Χανίων (πατέρας) και από το Αμάρι Ρεθύμνου (μητέρα), η Ευαγγελία Καπετανάκη γεννήθηκε από Ηράκλειο Κρήτης όπου κι έκανε τα πρώτα της βήματα στα κρητικά χώματα!

Παρ’όλο που έφυγε πολύ μικρή από το νησί της, η Ευαγγελία καλλιεργούσε μέσα της την αγάπη για την κρητική πολιτισμική κληρονομιά και παράδοση.
Δεν άργησε να ασχοληθεί με τα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας, όπου και διέμενε, ενσωματώνοντας όλα τα αρώματα και τα χρώματα της Κρήτης σε καθε της επαγγελματική και ερασιτεχνική ενασχόληση.

Σπούδασε θέατρο και παράλληλα με τις θεατρικές σπουδές της ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα τόσο στη τηλεόραση, όσο και στο χορό και την ψυχαγωγία παιδιών.

Απορροφήθηκε γρήγορα από τον καλλιτεχνικό χώρο, όπου και συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Η αγάπη της για την Κρήτη, σαν κρητική λύρα σιγόπαιζε μέσα της όλα αυτά τα χρόνια τις κρητικές κοντυλιές της ψυχής της. Ο ήχος της ολοένα και δυνάμωνε! Μέχρι που την έφερε για πρώτη φορά στο στούντιο να ηχογραφεί την πρώτη της ραδιοφωνική εκπομπή! Αυτό ήταν ένα στοίχημα που κέρδισε με τον ίδιο της τον εαυτό.

Από τότε, και εφτά χρόνια τώρα, η Ευαγγελία Καπετανάκη μοιράζεται με τους ακροατές της την αγάπη για την κρητική παράδοση, δίνοντας τους λόγο και υπόσχεση ότι η λύρα αυτή που σιγοπαίζει στην ψυχή της δεν θα σωπάσει ποτέ!