Μαρίνος Τσουκνάκης

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1974 και κατάγεται από το χωριό Κούφη Ρεθύμνου. Το 1994 αποφοίτησε από το τμήμα Οδοντοτεχνικής του Τεχνολογικού Ιδρύματος Αθηνών. Το 1995 έκανε την ειδίκευσή του στο ΓΕΝ Στρ. Νοσοκομείο Αθηνών στο Οδοντοπροσθετικό Τμήμα Ορθοδοντικής. Το 2004 άνοιξε το οδοντοτεχνικό εργαστήριο Dental Design.

 Το 2003 ιδρύει τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Κούφης όπου διετέλεσε πρόεδρος από το 2007-2010. Στο διάστημα αυτό πραγματοποιεί παραστάσεις στο εξωτερικό στο Μπορντό της Γαλλίας, στη Βόρεια Ελλάδα στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Το 2012 δημιουργεί την Ρεθεμνιανή Παρέα του παραδοσιακού  συλλόγου έρευνας και εκμάθησης μουσικής και χορού Κρητών Δράσεις. Παίρνει επίσης μέρος στη μουσικοχορευτική εκδήλωση Ροδίνια 2012 στα Φρατζεσκιανά Μετόχια Ρεθύμνου.

Το 2013 διοργανώνει τα θεματικά φεστιβάλ Αιγαιοπελαγίτικων Γεύσεων Μουσικής και Χορού για 5 συνεχόμενα έτη σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής.

Το 2014 παίρνει μέρος σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο πανεπιστήμιο Κρήτης για τα παιδιά της Αφρικής.

Το 2015 μαζί με τον Γιάννη Μεγαλακάκη διοργανώνουν τα Κρητικά σεμινάρια χορού με τίτλο Χορεύοντας στις γειτονιές του Ρεθύμνου.

Το 2016 συνεργάζεται με τον Δήμο Ρεθύμνης  για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Το 2017 είναι ομιλητής στην παρουσίαση δίσκου του Γιάννη Μεγαλακάκη ”Σεργιάνη Στην Παράδοση”

Σε όλο αυτό το διάστημα έχει συμμετάσχει και παρουσιάσει στα ΜΜΕ δράσεις που επικεντρώνονται στη μουσική, στο χορό και στη γαστρονομία με μοναδικό γνώμονα την διατήρηση, τη διάσωση και διάδοση τους.