Γιώργος Μανωλιούδης

 

manolioydisΟ Γιώργος Μανωλιούδης γεννήθηκε το 1963 στο χωριό Κάλυβος Μυλοποτάμου του Νομού Ρεθύμνης. Ξεκίνησε να παίζει λαούτο και να τραγουδά στα δεκαοκτώ του χρόνια. Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν ασχοληθεί με την Κρητική μουσική τραγουδούσε λαϊκά. Έχει συνεργαστεί με μεγάλους λυράρηδες της Κρήτης όπως ο Λεωνίδας Κλάδος, ο Νίκος Βενιανάκης (Βενιανός), ο Νίκος Σωπασής, ο Μανώλης Αλεξάκης, ο Ζαχαρίας Μελεσσανάκης κ.α.
 Η σημαντικότερη συνεργασία του είναι αναμφισβήτητα αυτή με τον Γιώργο Χαλκιαδάκη που εδώ και δεκαέξι χρόνια προσφέρουν τόσο δισκογραφικά όσο και σε γλέντια υπέροχες μουσικές δημιουργίες.
 Εκτός από τους προσωπικούς του δίσκους ο Γιώργος Μανωλιούδης έχει ηχογραφήσει πολλούς δίσκους στους οποίους παίζει λύρα ο Γιώργος Χαλκιαδάκης. Επίσης έχει και πολλές συμμετοχές σε δίσκους άλλων Κρητικών δημιουργών. Εκτός από το τραγούδι ο Γιώργος Μανωλιούδης έχει την ικανότητα να γράφει στίχους και μουσική με ιδιαίτερη επιτυχία. Επίσης αγαπημένη του ασχολία στον ελεύθερό του χρόνο είναι η κατασκευή μουσικών οργάνων.
 Ο Γιώργος Μανωλιούδης είναι ένας εξαίρετος τραγουδιστής, ένας μοναδικός άνθρωπος, ένας σπουδαίος οικογενειάρχης. Είναι σίγουρο ότι έχει πολλά ακόμα να προσφέρει στην Κρητική μουσική πάντα σε συνεργασία με τον Γιώργη Χαλκιαδάκη ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερους λυράρηδες της Κρήτης με πολυετή πορεία και σημαντικό έργο στον χώρο της Κρητικής Μουσικής.

megalonisos-android-banner

iphone-banner

megalonisos logo kataxorisis

Ακούστε ζωντανά

 

banner ALLdesign Adv

logo m1250

Go to top